GeHa Automatisering

Terminologie

Search for glossary terms (regular expression allowed)

Glossaries

Term Main definition
bookmarklet

Een favoriet op op basis van Javascript

https://nl.wikipedia.org/wiki/Bookmarklet

Synonyms - favletsm, favelets
FavIcon

Een favicon, urlicon of pagina-icoon, is een pictogram dat geassocieerd is met een website

Hamburgermenu

Verwijzijng naar het menu icon dat bestaad uit 3 liggende streepjes boven elkaar,  een broodje met een hamburger er tussen.

Voor het gemak gebruik ik deze term ook voor de 3 puntjes boven en naast elkaar die in andere ontwerpen de zelfde functie hebben

iPad

De iPad is een in 2010 geïntroduceerde tablet-pc van het Amerikaanse elektronicabedrijf Apple. Net zoals de iPhone en de iPod touch bevat de iPad een multi-touchscherm, waardoor deze met de vingers is te bedienen.

OEM
OSX

OS X, uitgesproken als 'OS 10', is een serie van besturingssystemen van Apple en wordt sinds 2002 geleverd op Apple-computers. Huidige versie is OS X 10.11.5 (2016)

phishing

Afgeleid van fishing: "vissen", "hengelen" is een vorm van internetfraude. Het bestaat uit het oplichten van mensen door ze te lokken naar een valse (bank)website, die een kopie is van de echte website, om ze daar – nietsvermoedend – te laten inloggen met hun inlognaam en wachtwoord.

responsive

Het ontwerp van de website past zich aan aan de breedte van het scherm waarop de site bekeken wordt, dus geschikt voor mobile telefoon, tablet, PC en soms ook PC met een breedbeeld scherm.

retina

Retina-display is een merknaam gebruikt door Apple voor lcd-schermen die volgens hen een pixeldichtheid hebben die hoog genoeg is, zodat het menselijk oog geen onderscheid meer kan maken tussen losse pixels vanaf een bepaalde kijkafstand. Deze verschilt per apparaat, omdat je verder van je Macbook af zit dan van je iPhone. Volgens Apple moet men bij een Retina-display op een iPhone bij een afstand van 12 Inch (30cm) de pixels niet meer kunnen onderscheiden.

TOR

The Onion Router

GeHa Automatiserings Business

J.H. Hardeman

van Reenenweg 80

3702 SM ZEIST

030 6924480 Whats App

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Google maps