GeHa Automatisering

Afkortingen

Search for glossary terms (regular expression allowed)

Glossaries

Term Main definition
ANBI

Algemeen Nut Beogende Instelling

APFS

Apple File System

AVG

Algemene verordening gegevensbescherming

Synonyms - GDPR
BT

Bluetooth is een open standaard voor draadloze verbindingen tussen apparaten op korte afstand. Dankzij bluetooth kunnen bijvoorbeeld adresgegevens tussen mobiele telefoons worden uitgewisseld, kan snel vanaf een handheld computer worden geprint, of kan een mobiele telefoon worden uitgerust met een draadloze headset.

CMS

Contentmanagementsysteem is een softwaretoepassing, meestal een webapplicatie, die het mogelijk maakt dat mensen eenvoudig, zonder veel technische kennis, documenten en gegevens op internet kunnen publiceren.

FBI

Het Federal Bureau of Investigation is een Amerikaans onderzoeksbureau, dat de federale instelling voor wetshandhaving in de Verenigde Staten vormt.

ICT

Informatietechnologie (IT), in Nederland en in België vaak informatie- en communicatietechnologie (ICT), is een vakgebied dat zich bezighoudt met informatiesystemen, telecommunicatie en computers. Hieronder valt het ontwikkelen en beheren van systemen, netwerken, databases en websites.

PC's

Een personal computer, afgekort als pc, is een computer voor individueel gebruik. De pc wordt gebruikt voor het uitvoeren van diverse taken, zoals administratie, tekstverwerking, toegang tot het internet, programmeren, grafisch werk en computerspellen, met door de gebruiker kant-en-klaar verkregen programma's. Een computer wordt onder meer gebruikt bij werk, onderwijs, school en hobby's.

Synonyms - pc
pim

Een personal information manager (PIM) is een softwarepakket dat persoonlijke informatie bijhoudt, zoals e-mail, adressen, agenda's, takenlijsten, wensenlijsten, aantekeningen en planningen

RIVM

Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu

RSS-feeds

Really Simple Syndication (eenvoudige gelijktijdige publicatie)

RSS wordt vooral gebruikt bij weblogs, fora of nieuwssites om telkens op de hoogte te kunnen zijn van het laatste artikel/nieuws. Weblogs en fora worden meestal bijgehouden met een CMS, dit genereert naast de reguliere (X)HTML-output ook vrij eenvoudig, of zelfs automatisch, een RSS-feed.

Synonyms - rss
SSD

Sollid Sate Disk

Een medium waarop digitaal gegevens bewaard worden met behulp geheugen chips. SSD's vervangen de harde schijf. Ze zijn 5 tot 40 keer sneller. (2016)

USB

Universal Serial Bus  is een standaard voor de aansluiting van randapparatuur op computers. Het vervangt de parallelle en seriële poorten,

voip

Bij IP-telefonie, Voice over IP of VoIP wordt het internet of een ander IP-netwerk gebruikt om spraak te transporteren. Hierdoor wordt telefonie mogelijk op datanetwerken en ontstaat de mogelijkheid om de voorheen traditioneel gescheiden werelden van spraak en data samen te voegen. Hierdoor is nog slechts één infrastructuur nodig.

Wi-Fi

Wi-Fi is een certificatielabel ('logo') voor producten voor draadloze datanetwerken, die werken volgens de internationale standaard IEEE 802.11 (draadloos ethernet of wifi). Producten die volgens deze standaard werken maken gebruik van radiofrequenties in de 2,4GHz- en/of 5,0GHz-band die onder voorwaarden zonder licentie gebruikt mogen worden.

Synonyms - wifi

GeHa Automatiserings Business

J.H. Hardeman

van Reenenweg 80

3702 SM ZEIST

030 6924480 Whats App

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Google maps