GeHa Automatisering

Updates over facebook, twitter, google+, youtube enz

Messenger Rooms laat gebruikers een videochat aanmaken, waarna mensen met en zonder Facebook-account erbij kunnen met een link. De host kan ongenode gasten verwijderen, waarna die alleen met toestemming terug mogen komen.

Naast alle commotie over fakenieuws, komt er nu, in de komkommer tijd, ook meer info naar boven over fakelocaties fakefood en fakefotos op social media.

Op 1 juni 2019 ging het app verbod op de fiets in, en de politie in Groningen  ging over de lijn  door een personlijke opmerking van de appende persoon te tweeten. En nu weet "heel" Nederand waarom die persoon een KUT dag heeft en dat is niet alleen om die boete van € 95,-

microfoon

De meest vreselijke (in mijn ogen dan) pranks staan on line en een burger die een journalist naspeeld met een afwasborstel is het haasje

Als het waar is,  is  het heel erg triest dat Google meent het recht te hebben om een geschiedenis te herschrijven.

YouTube heeft het kanaal van het Regionaal Archief Alkmaar weggehaald. Dat is gebeurd wegens „het aanzetten tot haat.” Het archief had al een waarschuwing gekregen naar aanleiding van een fragment met daarin NSB-leider Anton Mussert.

Een video op het  peertube platform over hoe google je trackt.

Buitenlandse Zaken waarschuwt dat Turkije mensen kan vervolgen voor uitlatingen die ze buiten Turkije hebben gedaan, ook op sociale media.

In de prijs van een flesje Coke worden de reclame-uitgaven van Coca-Cola doorberekend. Die bedragen 10% van de omzet. Coladrinkers helpen zo mee zoekmachines gratis te houden.

Je bent bekent of minder bekent en je maakt een fout, voor je het weet ga je vial op social media en de eene reactie is "leuker" of  scherper dan de ande. Marjolein Hurkmans  heeft een punt door te zegen: "dat we de dingen wel een beetje in perspectief moeten blijven zien"

Voor Android is de app te vinden in de play store,  deze kun je op zowel een telefoon als tablet installeren. Op dit moment is deze dienst nog gratis,

WhatsApp voor bedrijven, De Telegraaf is er mee begonnen

Radio tips

10 juli 2020

 • Album Top 1000
  Kink draait van 6 juli tot en met 17 juli muziek van de 1000 beste muziekalbums die er ooit gemaakt zijn.
 • The Killers
  Kink draait vanavond een uur lang livemuziek van The Killers.
 • Zomerstop Adres Onbekend
  Het programma Adres Onbekend heeft tot 6 september een zomerstop. Tussen 12:00 en 14:00 uur zijn verschillende vervangende programma’s te horen:
  - NPO Radio 5: De Andere Zomer van 2020
  - Radio Drenthe: Muziek voor Volwassenen
  - Radio Gelderland: Muziekcadeau
  - NH Radio: Vakantieadres
  - Radio M Utrecht: De Hollandse Hitgolf
  - Omroep Zeeland: Het Geheim van de Smit
  - Omroep Flevoland en Radio West: non-stop muziek

oa te beluisteren via oorboekje.nl