Elke email bevat een header deze is in de meeste email lees softwarte met een paar klikken zichtbaar te maken en in die header staat info over de afzender en hoe de mail van daar naar uw pc is gereist

in de header is oa het ip adres van de zender maar ook de naam van de pc en het emailprogramma te zien en het tijdstip.  Als er een eigen mailserver actief is zijn ook daar gegevens van zichtbaar

Via mxtoolbox.com | EmailHeaders zijn de header makelijker leesbaar te maken maar let op dat u wel info aan derden verstekt en als u niet op verwijderen drukt dit bewaart wordt. Ik vermoed dat u volgens de AVG regels dit geen eens zou mogen gebruiken.