GeHa Automatisering

Met de upgrade van windows 10 naar de 1809  versie  (september 2018)  zijn er gebruikers die  verdwenen data melden.

Mijn vermoeden is dat dit Onedrive te maken heeft.

 Met de update naar Windows 1809 krijg je ook Onedrive V18. In deze versie van Onedrive zit de optie om de mappen: desktop, afbeeldingen en documenten met je cloud ruimte op de MS servers te in sync te brengen.

Als je de update naar Onedrive V18, bv via patch my pc, doet voor de upgrade van Windowws en dan in Onedrive naar instellingen gaat. Kun bij de tab [Automatisch opslaan] er nog zelf voor kiezen om desktop en afbeeldingen te syncen. als je voor documenten kiest krijg je de melding ( ik wel teminste): 

Mijn afbeeldingen in documenten is een mapsplitsing of symlink, en deze kan niet worden beveiligd, verplaats of verwijder dit item en probeer het opnieuw om door te gaan.

Als je dus eerst Onedrive update dan raak je niks kwijt, als je Onedrive en windows tegelijk update door naar 1809 te upgraden gaat het vermoedelijk hier mis. door deze symlink. die niet goed herkent wordt bij het alles in update tijdens de herstart.

De updates die ik gedaan heb ( al een stuk of 10) heb ik eerst alles geupdate zowel software als drivers alvorens naar 1809 te upgraden en dat is overal prima gegaan. 

Ik gebruik alleen Onedrive voor bedrijven.

DISCLAIMER: Ik garandeer niet dat je als je eerst Onedrive update en dan Windows upgrade het goed gaat. ik beschrijf alleen mijn ervaring en vermoedens!

Zorg dus ook voor backups voor je upgrade!

Bronnen:
https://tweakers.net/nieuws/144211/gebruikers-klagen-over-verdwenen-data-na-overstap-op-windows-10-october.html

https://patchmypc.com/home-updater-download

 

 

Radio tips

21 april 2019

 • Album2Daagse
  NPO Radio 2 draait op beide paasdagen muziek van de beste albums aller tijden. Daarbij worden zowel hits als onbekendere nummers gedraaid.
 • Nummer 1 Hits / Nummer 2 Hits
  Radio 10 draait op Eerste Paasdag alleen maar hits die de bovenste positie in de hitlijst gehaald hebben. Op Tweede Paasdag is alleen maar muziek te horen die de bovenste plek nét niet gehaald hebben.
 • Extra (lange) sportuitzendingen
  Vanmiddag zijn er extra, of extra lange sportuitzendingen op de volgende zenders:
  - L1 Radio (Amstel Gold Race en Fortuna Sittard - NAC Breda, 14:30 uur)
  - Radio West (PSV - ADO Den Haag, 16:45 uur)
  - Radio Rijnmond (Excelsior - Willem II, 12:15 uur)

oa te beluisteren via oorboekje.nl