Heb je een iphone 5 of nieuwer en maakt je je zorgen of het papiergeld wel echt is. Scan het met een app op je telefoon, blieb blieb

 

 

De app, eerste indruk op van de video is, idee aardig maar nog wat erg eenvoudig, waarom zou ik een biljet moeten kiezen de software kan toch het juiste biljet herkenen. Mijn indruk is dan ook een aap die de verspreider van valsgeld bang moet maken en de ontvanger bewust maakt van echtheids kenmerken, Door het te scannen maakt je het controleren leuk / hitech / spannend . Vervolgens bied je de gebruiken een lijstje van kenmerken waarmee je zonder telefoon kunt controleren op echtheid  mogelijk gevolg gebruikers leren de kermeken en ontdeken dat zonder telefoon het veel sneller gaat.  Doel bereikt oplettende gebruikers van papiergeld.
Bovendien geeft dit de banken de mogelijkheid om bij valsgeld te kunnen zegen wij hebben er alles aan gedaan om de detectie mogelijk te maken door de gebruikers. 

Het lijkt mij geweldig grappig als iedereen het  papiergeld wat je bij de kassa als wisselgeld krijgt gaat controleren op echtheid met deze app. Het lijkt mogelijk wat kinderachtig maar als de winkelier als je geld scant op echtheid dan lijkt het mij zeer redelijk om ook al het wisselgeld te controleren op echtheid.