Het is weer zo ver. Microsoft telefoon phishing! Trap er niet in.
Ik ben zelf gisteren en vandaag gebeld door "Microsoft" een man met in Indiaas accent.

Was behoorlijk vasthoudend en aan het eind van het "gesprek" ging die persoon zelfs dreigen mijn computer op afstand op slot te zetten.
Er wordt gebeld met een onderdrukt nummer en in mijn geval naar een nummer wat "niemand" weet.
Ik kreeg gisteren ook een melding via WhatsApp van een klant die gebeld was en gelukkig niet het gehele traject heeft afgemaakt.

Telefonische phishing herkennen

De Microsoft helpdeskservice zal je nooit telefonisch benaderen om je te helpen bij het oplossen van een computerprobleem of om te vragen naar wachtwoorden of beveiligingsinstellingen. Bij telefonische verkoop van Microsoft producten of diensten word je alleen gebeld als je je contactgegevens hebt achtergelaten en ons toestemming hebt gegeven om je te bellen. Dus: als iemand je ongevraagd belt en zich voordoet als medewerker van Microsoft die bij jou een probleem heeft vastgesteld, dan weet je zeker dat je te maken hebt met een oplichter.
Dat wij jou zelf niet telefonisch benaderen, betekent overigens niet dat we onze klanten niet helpen: bij problemen kun je altijd naar onze helpdesk bellen via 020 500 1500. En je kunt natuurlijk terecht op Facebook en Twitter.

Lees verder op de website van Micosoft