De iPhone of een andere smartphone wordt steeds belangrijker. Er staat meer gevoelige informatie op en vaak is ook de zakelijke mail bereikbaar. Allemaal heel handig maar de keerzijde is dat je meer en meer afhankelijk bent. Een goede beveiliging is dus noodzaak!

 En dit kan met deze simpele handelingen verbeterd worden.

Stel een wachtwoord in

Geen passcode instellen is eigenlijk net zoiets als de voordeur niet op slot doen. Een simpele viercijferige code is al erg veilig. De FBI had recentelijk door zo’n code weken nodig om een iPhone te kraken. Wanneer je een zescijferige code gebruikt is het zelfs 100 keer moelijker te raden dan bij vier cijfers. Als je het de inbreker echt moeilijk wilt maken is een compleet wachtwoord met letters en speciale karakters ideaal. Deze manier van beveiligen is zowel op iPhone als Android mogelijk.

Zoek mijn iPhone en Android-apparaatbeheer

Wanneer je de smartphone kwijtraakt kun je de locatie achterhalen met de verschillende trackingapps. Apple en Google hebben hiervoor zelf een service. Het is, naast de locatie vinden, mogelijk om een extra wachtwoord in te stellen, een boodschap te laten zien, de telefoon te laten afgaan en nog veel meer.
Bij iPhone en iPad is de app Zoek mijn iPhone  in te stellen zodat je later je apparaat kan terugvinden. De app is standaard geïnstalleerd op het apparaat.
Op Android apparaten is Google’s app niet standaard geïnstalleerd maar kan worden gedownload in de Google Play Store  . Uitgebreidere uitleg voor het instellen hiervan is te vinden op de Google Support pagina

Back-up

De bovenstaande zoekapps bieden ook een functie om de telefoon compleet te resetten. Op die manier voorkom je dat de vinder uiteindelijk toegang krijgt tot gevoelige informatie of privéfoto’s. Een goede back-up is daarom wel zo handig. Apple heeft met iCloud een back-up functie waarmee een complete reservekopie   wordt gemaakt van de iPhone of iPad. Overstappen op een ander fysiek exemplaar is heel eenvoudig. Bij Android is inmiddels een vergelijkbare service beschikbaar

Update de software

In software zitten altijd fouten. Vroeger werden updates veel minder snel doorgevoerd. Tegenwoordig gaat dit een stuk sneller. Als je iPhone is voorzien van de laatste versie van iOS zal de telefoon een melding geven als er een nieuwe versie beschikbaar is. Op Android telefoons werkt dit hetzelfde. De beveiligingsupdates worden direct naar de apparaten gepusht.

Gastblog geschreven door Floris van Sales Channel