GeHa Automatisering

Als schrijven niet lukt of je wilt de pc dicteren dan is daar software voor. Met google docs is het mogelijk dit zonder kosten te gebruiken

Hiervoor heb je een GoogleID, Google Chrome en een goede microfoon nodig. 

Spraakherkenning in 4 stappen 

  1. Ga naar  https://docs.google.com  in google Chrome
  2. Start een nieuw document
  3. Selecteer Ii het menu extra staat spraak gestuurd typen   ( control-shift-S)
  4. Activeerr de micofoon en spreken maar.

Na afloop is deze tekst met knippen en plakken in elke andere toepassing te gebruiken. Voor het kunnen knippen in de brouwenserr kan het nodig zijn om een add on te activeren, dit geeft de webgpagina zelf aan.

 

Maak het je zelf makelijk 

  • Zet de webpagina https://docs.google.com  vast  op de taakbalk / startmenu of evt desktop  zie  hamburgermenu van je brouwser.
  • Met bv  Key manager van ATN is het eenvoudig om zelf een hot key of muis knop actie te maken om alles seleteren en dan kopieren  te maken waar door het over zetten naar andere software nog maar een of twee handelingen is  Gratis alternatief voor keymanager is https://autohotkey.com/ beide heben sterke prunten en bedenkt dat gratis niet altijd goedkoper is omdat je bv meer tijd kwijt bent om het in te stelen. 

Als het niet  goed werkt

Mijn ervaring is dat een goede microfoon een wereld van verschil maakt in de snelheid en kwaleiteit van de  spraakherkenning, met  een RØDE USB micofoon naast mij monitor op ca  60 cm afstand van mijn mond werkt het heel erg goed. 

 

Op de smartphone

Voor Andriod telefoons is er Voice to Text Text to Voice van Jesús Rojo waarmee het dicteren van langere teksten ook heel goed gaat.  Het overzetten van de tekst naar de pc is dan mogelijk iets bewerkelijker, je kunt het delen via email of een cloud document.

Voor de handige DHZ is het mogelijk om met een paar andere apps het naar het klembord van je pc over te zetten.  Bv  met https://joaoapps.com/join/   ► You can enable clipboard syncing for the devices you want

 

Hoe kan het ook

  • Micosoft heeft dit ook met Office 2016 / Windows 10 echter nog niet in het Nederlands (9 aug 2018)
  • https://www.nuance.com/nl-nl/dragon.html hier hangt een prijskaartje aan,  het voordeel is dat je ook de pc er mee kunt bedienen, vaktermen en eigen namen kunt toevoegen.

    Het bedienen van de PC met je stem kan met  https://www.voicebot.net/ , dit is nog niet door mij geprobeert. Het maakt gebruik van de spraakherkinng van Windows dus vermoedelijk moet je dan de taalinstellingen aanpassen omdat  Nederlands nog niet actief is. 

 

Overige

Op de website speechtexter.com is het mogelijk om zonder google account teksten te dicteren en daarna te knippen of op te slaan.  Gebruik teminste een inprivate / incognito venster op deze pagina te gebruiken. 

 

GeHa Automatiserings Business

J.H. Hardeman

van Reenenweg 80

3702 SM ZEIST

030 6924480

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Facebook - Google maps

Software shop