GeHa Automatisering

Maar waar gaat het echt om? 

 

 • Wees een OEN: staat voor Open, Eerlijk, Nieuwsgierig
  Sta open voor de ander, geef deze een kans iets uit te leggen en wees oprecht nieuwsgierig.
 • Gebruik LSD: staat voor Luisteren, Samenvatten, Doorvragen
  Alvorens een conclusie te verbinden aan een verhaal van de ander, sta echt in de luisterstand, vat samen wat de ander heeft gezegd en wellicht niet heeft gezegd en blijf nieuwsgierig naar wat er nog meer te weten valt te komen.
 • Neem ANNA mee: staat voor Altijd Navragen, Nooit Aannemen
  Neem niet zomaar aan dat je begrijpt wat iemand bedoelt. Vraag bij twijfel altijd even na of het klopt, de samenvatting uit de LSD helpt daarbij.
 • Laat OMA (wat vaker) thuis: staat voor Oordelen, Meningen, Adviezen
  Als iemand iets vertelt, roept dit direct beelden op in ons referentiekader. Zodra we het in hokjes plaatsen, labellen we het gedrag en is de kans groot dat we er ook een oordeeltje of mening aan plakken. Omdat we er wat van vinden, hebben we vaak ook onze adviezen direct klaar. Maar OMA zorgt ervoor dat je geen open luisterhouding meer hebt.\
 • Smeer NIVEA: staat voor Niet Invullen Voor Een Ander
  Als iets niet duidelijk is, of als je iemand al lang kent, vul je al snel andermans bedoelingen zelf in. Dit voorkom je door na te vragen en meer LSD toe te passen.
 • Maak je niet DIK: staat voor Denk in Kwaliteiten
  Zeker bij wat moeilijke gesprekken kijk je al er snel naar wat fout ging, of wat je vervelend of zelfs irritant vind aan de ander. Door in plaats van irritatie verwondering te hebben waarom de ander anders is, sta je open om de kwaliteiten er van te ontdekken.

GeHa Automatiserings Business

J.H. Hardeman

van Reenenweg 80

3702 SM ZEIST

030 6924480

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Facebook - Google maps

Software shop