Filmpjes

Of het nu gaat om de mooiste speelfilm of een tutorial op YouTube, film is een geweldige manier van communiceren. Er is dan ook niets leuker dan je laten informeren met filmpjes. fonspennings.nl doet dat met overgave en vakmanschap. Of je nou je bedrijf, een evenement of jezelf op de kaart wil zetten, film leent zich daar bij uitstek voor. En als je dat dan goed wil doen, laat je je helpen door een vakman.

Diversiteit

Onder de vlag fonspennings.nl vind je verschillende sites met als overeenkomst: film.
Pennings Media zorgt voor passende films voor ondernemers en bedrijven.
Wij zijn Zeist gaat over Zeist en Zeistenaren. Wat is er interessant in Zeist, waar wordt de Zeistenaar trots van en ook gewoon wat er te doen is in Zeist. 
Via Kijk hier eens naar! maken we speciale films voor mensen die zich willen profileren als ze bijvoorbeeld van werk-naar-werk willen of een baan zoeken.

Geschiedenis

Vanuit de opleiding aan de School voor de Journalistiek als basis was de kans om bij Studio Sport het televievak te leren het moment dat alle puzzelstukjes in elkaar vielen.Er volgde een lange periode langs alle tv zenders. Daarna kwamen daar bedrijfsfilms bij. Over (F)ons neemt je aan de hand van filmpjes in een mix van bedrijfsgeschiedenis en tv anekdotes.

Meer filmpjes zijn nog te vinden in de rubriek Oude Doos.

Over (F)ons

Veronica IJsgala 1988   prince Willem Alexander
Veronica IJsgala 1988 prince Willem Alexander
Sportchef van Veronica Sport en autoprogramma "De Heilige Koe" Bob de Jong vertrok bij de omroep en begon zijn eigen bedrijf. Met een klein groep tv makers leverden we sportprogramma's aan Veronica, Eurosport en Sports Channel (de Engelse tegenhanger van het Franse Eurosport), uiteenlopend van auto- en motorsport, paardensport, en kickboksen. Hier heeft Formule 1 commentator Olav Mol het vak geleerd. De jaarlijkse hoogtepunten waren het Veronica IJsgala en de Veronica Strandrace. Tijdens een van de IJsgala's liet zelfs onze huidige koning zich verleiden tot een estafette met olympisch kampioene Yvonne van Gennip en ging prompt onderuit (na 1min50 in deze link).
Dirk de Jong 2e verzorger in Ursem
Dirk de Jong 2e verzorger in Ursem
De reeks RTL programma's, die de enige werknemer van Pennings Video Producties inhuurde is groot. RTL Sport, wat begon als MATCH, bracht me als producer naar de Golden League atletiekwedstrijden in Brussel, Zürich, Berlijn en Oslo; dat was nog eens van je hobby je werk maken! Voor Voetbal in 't Land leverde één van de mooiste reportages uit de Oude Doos op: een portret van ontwapenende 70 jarige man, die zich verzorger waant van het eerste elftal van een voetbalclub, maar alleen maar gedoogd wordt als clubzonderling. Voor de opvolger van de 5 Uur Show, RTL Live, ging ik regelmatig op pad. De reportage over de Taxfree boot, die moet stoppen met verkoop van belastingvrije drank en sigaretten, is nog steeds een mooi menselijk portret. Voor het maken van straatinterviews moet je enige schroom overwinnen. Het dagelijkse programma Landgenoten, met meningen van de mensen op de markt over triviale actualiteiten, leende zich daar heel goed voor.
gebreselassie
gebreselassie
Voor Veronica, toen een commercieel station van RTL, kon ik in alle vrijheid onderwerpen voor het programma Nieuwslijn maken. Zo kreeg ik de kans om mijn favoriete atleet Haile Gebrselassie te ondervragen over zijn marathon ambities. Ik hield de tweevoudig olympisch kampioen op de 10.000 meter voor dat hij met zijn loopstijl op zijn voorvoet geen topmarathon zou kunnen lopen. Hoe mis kun je het als verslaggever hebben, bleek toen hij een wereldrecord op die marathon liep.
Nieuwjaarsduik met Peter Timofeeff
Nieuwjaarsduik met Peter Timofeeff
De zender RTL 5 werd gelanceerd als RTL Weer & Verkeer. Weerman Peter Timofeeff ging dagelijks een uitgebreid aangekleed weerbericht verzorgen, waarin een achtergrond reportage was verwerkt. Van die reportages heb ik er ruim honderd gemaakt, te beginnen met de Nieuwjaarsduik op 1 januari 1997, de eerste uitzenddag van de zender. De redactie had Peter Timofeeff ruim voor kerstmis overtuigd dat hij zelf ook het water in moest, niet wetende dat die 1e januari drie dagen voor de elfstedentocht was en zelfs de branding bevroren was. De leukste reportages waren de verkeersonderwerpen van Weer & Verkeer op bijzondere plaatsen als Ronquieres in België, Wuppertal en Meppen in Duitsland.
Jeroen Bleekemolen Formule 3
Jeroen Bleekemolen Formule 3
Autosportprogramma's keren telkens terug. RTL Formule 1 zendt naast de reeks Formule 1 races jaarlijks de top raceweekenden van het circuit van Zandvoort uit. Acht races per jaar als verslaggever en aansluitend als redacteur/video editor van de wedstrijdverslagen vormden een welkome afwisseling voor het alsmaar oprukkende voetbal op tv. Het debuutseizoen van Jeroen Bleekemolen in de Formule 3 en de komst van Tom Coronel in het WK toerwagens waren bijzondere seizoenen.
blackbox voor auto's
blackbox voor auto's
Naast alle televisieprogramma's leverde Bob de Jong Productions bedrijfsfilm. Een klant wilde een black box voor auto's promoten. We regelden daarvoor een stuk snelweg in aanbouw, drie autowrakken twee minicamera's, twee broadcast camera's, een highspeed filmcamera voor de superslomo en de bekende deskundige Chriet Titulaer voor de juiste quotes. Global Excellence in Colors voor AKZO Nobel was de eerste echte bedrijfsfilm zes opnamedagen en voldoende montagetijd. De postbus 51 spot voor het Nederlands Fonds Geestelijke Volksgezondheid (NFGV) was een goede oefening in gedetailleerde precisie. Meer bedrijfsfilms zijn te vinden de portfolio van deze site.
Deel dit op

 

Fons Pennings

Prof. Sproncklaan 17
3705 AA Zeist
Nederland

Telefoon: 0651313935