GeHa Automatisering

Met de upgrade van windows 10 naar de 1809  versie  (september 2018)  zijn er gebruikers die  verdwenen data melden.

Mijn vermoeden is dat dit Onedrive te maken heeft.

 Met de update naar Windows 1809 krijg je ook Onedrive V18. In deze versie van Onedrive zit de optie om de mappen: desktop, afbeeldingen en documenten met je cloud ruimte op de MS servers te in sync te brengen.

Als je de update naar Onedrive V18, bv via patch my pc, doet voor de upgrade van Windowws en dan in Onedrive naar instellingen gaat. Kun bij de tab [Automatisch opslaan] er nog zelf voor kiezen om desktop en afbeeldingen te syncen. als je voor documenten kiest krijg je de melding ( ik wel teminste): 

Mijn afbeeldingen in documenten is een mapsplitsing of symlink, en deze kan niet worden beveiligd, verplaats of verwijder dit item en probeer het opnieuw om door te gaan.

Als je dus eerst Onedrive update dan raak je niks kwijt, als je Onedrive en windows tegelijk update door naar 1809 te upgraden gaat het vermoedelijk hier mis. door deze symlink. die niet goed herkent wordt bij het alles in update tijdens de herstart.

De updates die ik gedaan heb ( al een stuk of 10) heb ik eerst alles geupdate zowel software als drivers alvorens naar 1809 te upgraden en dat is overal prima gegaan. 

Ik gebruik alleen Onedrive voor bedrijven.

DISCLAIMER: Ik garandeer niet dat je als je eerst Onedrive update en dan Windows upgrade het goed gaat. ik beschrijf alleen mijn ervaring en vermoedens!

Zorg dus ook voor backups voor je upgrade!

Bronnen:
https://tweakers.net/nieuws/144211/gebruikers-klagen-over-verdwenen-data-na-overstap-op-windows-10-october.html

https://patchmypc.com/home-updater-download

 

 

Radio tips

18 maart 2019

  • 80’s Top 810
    Radio 10 zendt deze week de 80’s Top 810 uit.
  • Groningen Kiest
    Radio Noord zendt maandagmiddag en dinsdagmiddag debatten uit over provinciale thema’s.
  • Verkiezingsdebatten
    Op Radio M Utrecht, Radio West en Radio Rijnmond zijn vanavond verkiezingsdebatten te horen in verband met de Provinciale Statenverkiezingen.

oa te beluisteren via oorboekje.nl